Pozvánka – UPre: skutočne rómske odpovede

Written by Barbara Kollárová on . Posted in Nezaradené

Premietania filmu UPre: skutočne rómske odpovede spojené s diskusiou na tému efektívneho rozvoja rómskych komunít a zlepšovania spolužitia Rómov s majoritnou časťou našej spoločnosti sa uskutočnili v júni v rôznych mestách.

UPre: skutočne rómske odpovede je o Rómoch a rómskych komunitách, ktoré sa snažia vylepšiť svoje životy a situáciu. Film Karpatskej nadácie a Nadácie Ekopolis pod autorskou taktovkou dokumentaristu Miša Hudáka, rozpráva príbehy o tom ako sa to dá, slovami Rómov a Rómiek, ktorí sa zapojili do projektov nášho Programu rozvoja rómskych komunít na východnom a strednom Slovensku.

V panelových diskusiách po premietaní filmu sme debatovali o tom, čo je potrebné pre vytváranie udržateľných pozitívnych zmien v rómskych komunitách ako aj o postojoch Nerómov k Rómom a akým spôsobom tieto postoje môžeme meniť k lepšiemu.

Diskutovali s nami moderátori jednotlivých podujatí – sociológ Michal Vašečka, riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel a riaditeľ Nadácie Ekopolis Peter Medveď spolu s účastníkmi projektov, o ktorých film je, ako aj so zástupcami iných projektov a organizácii pracujúcich v rómskych komunitách, ako Teach for Slovakia alebo Človek v tiesni.

Viac informácií o podujatiach nájdete na našom Facebooku.

Kratšia verzia filmu:

Atachments / Prílohy