Pozvánka – UPre: skutočne rómske odpovede

Written by Barbara Kollárová on . Posted in Nezaradené

Pozývame Vás na premietania filmu UPre: skutočne rómske odpovede spojené s diskusiou na tému efektívneho rozvoja rómskych komunít a zlepšovania spolužitia Rómov s majoritnou časťou našej spoločnosti.

UPre: skutočne rómske odpovede je o Rómoch a rómskych komunitách, ktoré sa snažia vylepšiť svoje životy a situáciu. Film Karpatskej nadácie a Nadácie Ekopolis pod autorskou taktovkou dokumentaristu Miša Hudáka, rozpráva príbehy o tom ako sa to dá, slovami Rómov a Rómiek, ktorí sa zapojili do projektov nášho Programu rozvoja rómskych komunít na východnom a strednom Slovensku.

V panelových diskusiách po premietaní filmu, sa budete mať možnosť zapojiť do debaty o tom, čo je potrebné pre vytváranie udržateľných pozitívnych zmien v rómskych komunitách ako aj o postojoch Nerómov k Rómom a akým spôsobom tieto postoje môžeme meniť k lepšiemu.

Diskutovať s Vami budú moderátori jednotlivých podujatí sociológ Michal Vašečka, riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel a riaditeľ Nadácie Ekopolis Peter Medveď spolu s účastníkmi projektov, o ktorých film je, ako aj so zástupcami iných projektov a organizácii pracujúcich v rómskych komunitách, ako Teach for Slovakia alebo Človek v tiesni.

Ak Vás táto téma zaujíma, prídte si film pozrieť a zapojiť sa do diskusie:

• v Bratislave 11. júna 2018 v kine Lumière o 19:00
  • v Banskej Bystrici 14. júna 2018 v Múzeu SNP o 10:00
  • v Poprade 20. júna 2018 v kine Tatran o 18:00
  • Spišskej Novej Vsi 25. júna 2018 v kine Mier o 18:00.

Viac informácií o podujatiach nájdete na našom Facebooku.

Atachments / Prílohy

Karpatská nadácia