Nový dobrovoľnícky portál Karpatskej nadácie

baner_dobrovolnictvo

Chcete byť dobrovoľníkom? Hľadáte dobrovoľníkov?

30. marec 2016 – Rastislav Sabatula

Karpatská nadácia práve spustila novú online službu pod názvom dobrovoľnícky portál. Ten uľahčí spájanie ľudí ochotných nezištne pomáhať s organizáciami, ktoré takýchto dobrovoľníkov hľadajú.

O DOBROVOĽNÍCTVE

Dobrovoľníctvo je činnosť, pri ktorej človek vykonáva aktivity bez nároku na finančnú odmenu. Robí to z nadšenia, hrdosti, baví ho to a napĺňa. Odpovede na otázku prečo by mal niekto pracovať zadarmo nájdete v mojom staršom článku s názvom „7 dôvodov prečo sa stať dobrovoľníkom“ – https://karpatskanadacia.sk/category/blog/. Organizácie zasa zvyknú hľadať dobrovoľníkov pre nedostatok peňazí na svoju činnosť.

CHCETE SA STAŤ DOBROVOĽNÍKOM?

Možno patríte k tým ľuďom, ktorí majú čas a chuť spolupracovať na realizácii verejnoprospešných projektov bez nároku na honorár. Možno ste nad tým uvažovali, možno o tom premýšľate teraz a možno svoje rozhodnutie urobíte v budúcnosti. Ak sa tak stane, pravdepodobne narazíte na dilemu, ako si nájsť tú pravú organizáciu pre vás. Internet je plný zoznamov firiem a organizácií, no práve preto je výber o to ťažší. Nájsť požiadavku na aktivitu, ktorá vám bude vyhovovať náplňou práce, časovým zaťažením, či vzťahmi v tíme, je náročné. Riešením je možno práve dobrovoľnícky portál Karpatskej nadácie.

HĽADÁTE DOBROVOĽNÍKOV?

Ste firma, alebo organizácia, ktorá hľadá dobrovoľníkov? Potrebuje niekoho, kto vám pomôže s realizáciou zaujímavého projektu? Potrebujete ľudí, ale nemáte finančné prostriedky na ich zaplatenie? Jednou z možností je prijať dobrovoľníkov. Nápomocný vám môže byť práve dobrovoľnícky portál.

DOBROVOĽNÍCKY PORTÁL

Karpatská nadácia buduje vlastný dobrovoľnícky portál. Na internete sú jeho služby prístupné širokej verejnosti. Umožní jednoduchú registráciu organizácií hľadajúcich dobrovoľníkov aj samotných dobrovoľníkov. Podľa zadaných kritérií oboch strán spojí podobné požiadavky a umožní spoluprácu človeka s organizáciou. Služba je bezplatná. Tu je link – www.dobrovolnictvo.sk.

Rastislav Sabatula