Karpatská nadácia je unikátna regionálna nezisková organizácia, ktorá ako jediná na Slovensku pôsobí predovšetkým na území východného Slovenska – košického a prešovského kraja.

Sme východniari a záleží nám na tomto kúsku Slovenska, na ľuďoch, ktorí tu žijú, prírodnom, kultúrnom a historickom dedičstve, ktoré chránime a na ktorom staviame. Naším poslaním je viesť ľudí a organizácie k zodpovednosti za seba, komunitu, región a budúcnosť.

Od svojho založenia v roku 1994 poskytujeme finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie s cieľom zlepšovania života na východnom Slovensku. Počas svojej existencie sme podporili viac ako tisíc projektov sumou takmer 2,5 milióna EUR

Prinášame na východné Slovensko inovatívne riešenia miestnych problémov, aby ľudia žijúci v regióne mohli viesť úspešný a plnohodnotný život. Prenášame naše skúsenosti, vytvárame siete a budujeme expertízu organizácií tretieho sektora – na Slovensku ako aj v zahraničí, najmä na Ukrajine.

Vytvárame inovatívne spôsoby pre zapojenie ľudí a firiem do rozvoja východoslovenského regiónu. Snažíme sa získať čo najviac finančnej podpory pre miestne projekty a aktívnych ľudí, ktorí tvoria lepší život v tejto časti Slovenska.

Sme členom prestížnej medzinárodnej siete Karpatských nadáciíInternational Carpathian Foundation Network a Transnational Giving Europe, siete 20 organizácií pracujúcich v 20 krajinách Európy. Sieť TGE umožňuje firemným aj individuálnym darcom, ktorí majú sídlo v členských krajinách TGE, finančne podporovať neziskové organizácie v iných krajinách v rámci siete s využitím miestnych daňových výhod. Od roku 2016 sme pozorovateľom Platformy rozvojových organizácií – Ambrela. V roku 2017 sme sa stali členom Eastern Partnership Civil Society Forum, kde sme zastúpení vo výkonnom výbore a tiež v koordinácii jednej z pracovných skupín.

Našimi hodnotami sú:

Transparentnosť