Do grantovej výzvy MÁME RADI VÝCHOD sa v roku 2019 prihlásilo 62 veľmi kvalitných projektov z 32 miest a obcí. Odborná hodnotiaca komisia a hlasujúci účastníci Karpatskej vandrovky, ktorí prispeli do fondu, nakoniec rozhodli o podpore 5 projektov.
Prinášame našu výročnú správu za rok 2018, ktorý bol pre nás skutočne jedinčený. Mali sme možnosť zavítať do mnohých kútov východné Slovenska, objavili sme množstvo projektov, ktorím veríme, a dokonca sme boli aj vynálezcami.
Kniha je výsledkom troch rokov tvrdej práce 21 ľudí, ktorí ju spolu vytvorili. Prináša príbeh MyMachine z pohľadu zasvätených – koordinátorov z krajín, v ktorých sa dnes program realizuje, a príbehov niektorých našich absolventov, učiteľov, profesorov či obchodných partnerov.
Chceš vedieť ako pripraviť dobrý projekt pre získanie grantu? Karpatská nadácia pripravila na východnom Slovensku štyri dvojdňové semináre zamerané na prípravu projektov, fundraising a legislatívu mimovládnych organizácií.
Ako sa mení úloha učiteľa a formálneho vzdelávania vo svete, ktorému dominujú technológie a umelá inteligencia? Aké kľúčové kompetencie dokážu deťom pomôcť pripraviť sa na dynamicky sa meniaci svet práce v 21. storočí?
Karpatská nadácia otvára 9. výzvu Fondu Karpatskej vandrovky MÁME RADI VÝCHOD, ktorej cieľom je podporiť aktívnych východniarov a ich dobré nápady.
V pondelok 28. januára sme so študentmi Technickej univerzity v Košiciach navštívili závod nášho partnera MAGNA v Kechneci.
V šiestom ročníku grantového programu Karpatskej nadácie a spoločnosti T-Systems Slovakia,  „T“ for all, all for „T“ sme podporili 8 projektov sumou 20 300 EUR.
Minulý štvrtok, 10. januára, sme spoločne s našimi spolupracovníkmi, partnermi a podporovateľmi privítali nový rok a oslávili 10. výročie nášho jedinečného darcovského turistického pochodu, Karpatská vandrovka.
Prvé grantové výzvy programu sú otvorené do 22. januára 2019. Do 16:00 hodiny vo štvrtok 17.1.2019 máte možnosť konzultovať vaše žiadosti o grant. Pri podávaní žiadosti, nezabudnite pripojiť 3 povinné prílohy.
Program TU ŽIJEME A POMÁHAME prerozdelí 11.100 EUR na komunitné iniciatívy zamerané na vzdelávanie, ochranu životného prostredia, podporu zdravia, športové a kultúrne podujatia a dobrovoľníctvo. Program podporí projekty, ktoré sa sústreďujú na prácu s deťmi a mládežou v týchto oblastiach.
Vďaka novej spolupráci so Žilinskou univerzitou a podpore GETRAG FORD Transmissions Slovakia, s.r.o. člen skupiny MAGNA zapojíme do 3. ročníka MyMachine Slovakia aj školy a študentov v Žilinskom kraji.
Spoločnosť MAGNA sa tohto roku stala partnerom nášho vzdelávaciaho programu MyMachine Slovakia. Vďaka jej podpore vytvoríme spolu so žiakmi ZŠ a študentmi stredných odborných škôl a univerzít 6 nových vynálezov snov.
V rámci programu Schola ludus 21 sme v septembri zorganizovali seminár o medzinárodne oceňovanom programe neformálneho vzdelávania MyMachine Slovakia a jeho výsledkoch na Slovensku.
„Starať sa o seba nie je sebecke, ale zodpovedné,“ je mottom tohto ročného grantového programu Magne pre región, ktorý prerozdelí až 45,000 eur na inovatívne projekty neziskových organizácií a aktívnych samospráv.
Pozývame Vás na sériu informačných seminárov k vyhláseným prvým výzvam programu Active Citizens Fund Slovakia, ktorý implementujeme spolu s Nadáciou Ekopolis a Nadáciou otvorenej spoločnosti.
Hľadáme človeka, ktorému zveríme agendu PR, komunikácie a fundraisingu. Staň sa súčasťou kreatívneho a dynamického tímu Karpatskej nadácie a pomôž vytvárať lepšie východné Slovensko.
Získajte podporu pre Vaše aktivity zamerané na zlepšovanie situácie zraniteľných skupín.
Požiadajte o finančnú podporu pre svoj projekt zameraný na budovanie bezpečnosti, voľnočasové aktivity pre deti a mládež a zlepšovanie životného prostredia.
4.10.2018 sme zorganizovali workshop na tému: Raná starostlivosť v rómskych komunitách pre zástupcov 19 organizácií, ktoré pracujú v rómskych komunitách.
Sme nesmierne hrdí, že náš vzdelávací program  ITrampolína pre všetkých, zameraný na podporu integrácie ľudí s telesným postihnutím do pracovného prostredia v IT sektore získal Národnú cenu kariérového poradenstva.
Hľadáme 10 odborníkov do hodnotiacej komisie. V prípade záujmu, pošlite svoj návrh do 15. októbra 2018.
Pozývame na otváracie podujatie štvorročného grantového programu Active Citizens Fund - Slovakia, ktoré sa uskutoční 22. októbra 2018 v Košiciach.
Blahoželáme 101 odvážnym vandrovníkom, ktorí tuto sobotu zdolali v tímoch a napriek nie najpriaznivejšiemu počasiu trasu Karpatskej vandrovky dlhú 50 a 25 kilometrov. Spolu s partnermi vyzbierali 10.700 eur do fondu Karpatskej vandrovky, ktorý podporí projekty pre lepší život obyvateľov v košickom a prešovskom kraji.
Poznáte ľudí s dobrým srdcom a odhodlaním tento svet urobiť o čosi lepšie miesto pre nás všetkých? Ľudí a organizácie, ktoré sa aktívne venujú zlepšovaniu situácie Rómov? Nominujte ich na ocenenie Roma Spirit 2018!
14. septembra si na slávnostnej ceremónií v Prešove svoje ocenenie prebralo viac ako 130 absolventov programu zo 17 škôl a organizácií z východného Slovenska.
V roku 2019 program prerozdelí 20,300 eur. Žiadosť o grant pošlite najneskôr do 21. októbra 2018.
Záujemcovia o vandrovanie za lepší život na východe ešte vždy máte šancu prihlásiť sa!
Kvôli postihnutiu dolných končatín je Samuel na vozíčku. Napriek tomuto hendikepu, Samuel vie, čo chce v živote dosiahnuť. Vďaka projektu ITrampolína pre všetkých absolvoval v spoločnosti T-Systems Slovakia stáž.
Vďaka projektu ITrampolina pre všetkých Vladimír nedávno získal zamestnanie v spoločnosti T-Systems Slovakia v Košiciach aj napriek postihnutiu hornej končatiny. Prečítajte si jeho príbeh.
Karpatská nadácia v roku 2017 podporila 42 miestnych projektov sumou takmer 180.000 EUR a priniesla na východ medzinárodné programy a expertízu
Takmer 8 miliónov EUR na obdobie rokov 2018 - 2023 podporí zapájanie občanov do verejného života v piatich oblastiach.
Náš nový projekt Schola ludus 21 vypracuje koncepciu pre možnosti a formy začleňovania neformálneho vzdelávania do formálneho vzdelávacieho procesu.
Skutočne spoločne 3.0 - dvojdňová konferencia na Ukrajine o rozvoji občianskej spoločnosti.
Na tvorivej dielni MyMachine Slovakia na košickej Balónovej fieste už tento piatok a sobotu - 8. a 9. júna 2018.
Panelová diskusia priniesla zaujímavú výmenu názorov o otvorenosti a pripravenosti zamestnávateľov v IT sektore ponúkať pracovné príležitosti ľuďom so zdravotným znevýhodnením.
Premietanie filmu UPre: skutočne rómske odpovede s diskusiou o tom ako sa to dá
Spoznajte 4 nové MyMachine Slovakia vynálezy vymyslené žiakmi základných škôl, navrhnuté vysokoškolskými študentmi a vyrobené stredoškolákmi.
Pozývame Vás na panelovú diskusiu IT pre všetkých: príležitosť pre každého, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 24. mája v Košiciach.
Grantový program Getrag pre región podporí sedem projektov, ktoré sú zamerané na bezpečnosť, mobilitu, environmentálne programy a vzdelávanie a rozvoj detí a mládeže.
Grantový program Spoločne pre región podporil ďalších šesť projektov, ktoré vylepšia životné prostredie a umožnia deťom a mládeži v košickom a prešovskom kraji plnohodnotne a bezpečne tráviť voľný čas.
Udalosti posledných dní, ktoré traumatizujú našu spoločnosť nám nie sú ľahostajné.
Podpor rodiny s onkologicky chorými deťmi, pomôž zlepšiť životné podmienky zraniteľných rodín a posilniť mladých ľudí so zrakovým postihnutím.
Od dnes do pondelka 16 Apríla máte možnosť predložiť návrh pre získanie podpory z Fondu Karpatskej Vandrovky, MÁME RADI VÝCHOD.
Príležitosť zapojiť sa do zlepšovania vzdelávacieho systému na východe Slovenska.
Hľadáme manažéra programov neformálneho vzdelávania a programu MyMachine Slovakia.
Video filmy organizácií z Programu rozvoja rómskych komunít, ktorý realizuje Karpatská nadácia spolu s Nadáciou Ekopolis nájdete na našom youtube kanáli.
V pondelok 15. januára 2018 končí možnosť uchádzať sa o finančnú podporu z 2. grantových programov: Spoločne pre región a Getrag pre región.
17. januára 2018 o 17:30 v kine Úsmev v Košiciach.
V čase od 27.12.2017 do 5.1.2018 bude kancelária Karpatskej nadácie zatvorená. Konzultácie ku výzve programu Getrag pre región sú predĺžené do 12.1.2018.
V piatom ročníku grantového programu spoločnosti T-Systems Slovakia a Karpatskej nadácie,  „T“ for all, all for „T“ bude podporených 10 projektov v celkovej sume 24 000 Eur.
Karpatská nadácia dnes otvorila štvrtý ročník grantového programu Tu žijeme a pomáhame. Na podporu projektov je pripravená celková suma 20 000 EUR.
Dňa 20. novembra 2017 bude kancelária Karpatskej nadácie zatvorená.
Nadačný fond Getrag spravovaný Karpatskou nadáciou dnes otvára 3. ročník grantového programu Getrag pre región, ktorý podporí svojpomocné verejnoprospešné  projekty celkovou sumou 15 000 Eur.
Grantový program U. S. Steel Košice, s.r.o. a Karpatskej nadácie dnes otvára už 11. ročník.
13. októbra 2017 bude naša kancelária zatvorená.
V najbližším mesiacoch vyhlási Krapatská nadácia výzvy na podávanie projektových žiadostí. Nepremeškajte príležitosť dozvedieť sa viac.
Tri štartovné čísla môžete ešte získať prostredníctvom aukčného portálu Ľudiaľuďom.sk. Vydražte si štartovné číslo: pomôžete, podporíte a pobežíte.