Počuli ste už o prenosnej osobnej šmýkačke?

MyMachine je medzinárodne ocenený vzdelávací program podpory tvorivého myslenia detí a mládeže, ktorý realizujeme na východe Slovenska od roku 2016. MyMachine podporuje medzigeneračnú spoluprácu a učí deti a mladých ľudí pracovať v tíme, efektívne komunikovať, kriticky myslieť a využívať svoju fantáziu.

Do 2. ročníka programu sa zapojilo 130 žiakov zo ZŠ Fábryho Košice, Spojenej školy Opatovská, ZŠ Važecká Prešov a ZŠ Pavlovce a 13 univerzitných študentov Katedry výrobnej techniky a Katedry dizajnu Technickej Univerzity Košice. Spolu vytvorili 4 nové vynálezy, ktoré už čoskoro začnú vyrábať študenti stredných odborných škôl v košickom a prešovskom kraji.

Predstavujeme…

Univerzálny upratovací stroj

Stroj na sadenie

SamoChodník (pracovný názov)

Prenosnú osobnú šmýkačku

V júni budete mať aj Vy a Vaše deti možnosť zistiť viac a vyskúšať si tieto jedinečné vynálezy na MyMachine Slovakia Expo 2018 v Košiciach. Už čoskoro ohlásime detaily tohto podujatia! Tešíme sa na stretnutie.

Video z minuloročného Expa MyMachine Slovakia.

Máme radi Ukrajinu – prispej na pomoc utečencom z Ukrajiny

Tvoj dar pomôže riešiť akútne potreby Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Pomôžeš zabezpečiť základné životné potreby, právnu, sociálnu a psychologickú pomoc. Umožníš, aby si našli prácu, deťom vzdelávať sa a mohli žiť čo najplnohodnotnejší život.

Prispej na našu výzvu Máme radi Ukrajinu a podpor prácu organizácií na východnom Slovensku, ktoré priamo pomáhajú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na naše územie.