Spoločne pre región opäť spája ľudí pre dobrú vec.

Ôsmy ročník programu rozdelil 13 585,54 EUR na podporu šiestich komunitných projektov.

Štyri neziskové organizácie a dve obce z východného Slovenska prevzali dnes symbolické šeky na slávnostnom vyhlásení výsledkov grantového programu Spoločne pre región z rúk prezidenta hutníckej spoločnosti Georgea F. Babcoka a riaditeľky Karpatskej nadácie Kataríny Minárovej.

Spoločným menovateľom podporených projektov je posilnenie pozitívneho vzťahu k miestu, kde ich realizátori pôsobia. OZ Detská železnica Košice si k 60. výročiu vzniku Detskej železnice pripravila projekt záchrany technického a kultúrneho dedičstva – historického parného rušňa Krutwig. Čarovný svet skál vyrastie v Spišských Tomášovciach, kde dobrovoľníci OZ Verbum Bonum premenia nevyužívaný priestor na magické voľnočasové centrum pre deti a mládež. Vybudovať desať včelích úľov a zážitkovo vzdelávať začiatočníkov o včelárstve je cieľom združenia Priatelia trstenskej prírody. Detská organizácia Fénix v okolí obce Stakčín obnoví umelý vodný kanál, úvrať Konské a most Rakovec na bývalej sninskej a stakčínskej úzkokoľajke na úpätí Vihorlatských vrchov. Novovybudovaná oddychová zóna pre obyvateľov Moldavy nad Bodvou skrášli priestor sídliska a výsadba kvetinových záhonov a obnova starej obecnej studne oživí obec Kostoľany nad Hornádom.

Zoznam podporených projektov