Konferencia o mladých ľuďoch na trhu práce

Dá sa dnes byť mladým a zároveň zamestnaným človekom? Konala sa konferencia Mladí a zamestnaní: Ako na to!

V piatok 27. marca 2015 sa v hoteli Dália v Košiciach konala medzinárodná konferencia o nezamestnanosti mládeže.
Viac ako 80 účastníkov konferencie hovorilo nielen o prekážkach, ktoré na mladých ľudí na trhu práce čakajú, o ich očakávaniach od budúcich zamestnávateľov, no najmä o príležitostiach, ktoré vie ponúknuť spolupráca organizácií a inštitúcií z podnikateľského, akademického aj neziskového sektora.

Na konferencii odznelo viacero príkladov dobrej praxe vrátane ich konkrétnych už niekoľkoročných výsledkov na miestnej úrovni. Tieto sú povzbudením pre všetky inovatívne nápady a iniciatívy v oblasti znižovania nezamestnanosti a odlivu mozgov zo znevýhodnených regiónov.

Medzi spíkrami konferencie boli okrem odborníkov ako Michal Vašečka z Masarykovej univerzity z Brna, Branislav Frk z Prešovskej univerzity Prešov, aj zástupcovia najvýznamnejších regionálnych zamestnávateľov, ako U. S. Steel Košice, s. r. o., T-Systems Slovakia, s. r. o. VSE Holding, a. s., z personálnej agentúry Grafton Recruitment Slovakia, ale aj mladí podnikaví ľudia a reprezentanti širšieho karpatského regiónu z Poľska, Maďarska, Čiech a Ukrajiny.

Pozrite si fotogalériu z konferencie.

Konferencia sa konala v rámci projektu Trampolína a bola spolufinancovaná aj z Medzinárodného vyšehradského fondu.

B_320x100b.indd IVF logo