Vychádza kniha o MyMachine – tri roky práce, 21 spoluautorov z deviatich krajín a predslov od Sira Kena Robinsona

MyMachine je program špeciálne zameraný na spoluprácu žiakov a študentov základných, stredných a vysokých škôl, počas ktorej spoločne vyrábajú vysnívané vynálezy vymyslené deťmi zo základných škôl. Takže, aby sme boli úprimní, máme aké také skúsenosti z vytvárania špeciálnych spoluprác.

Ale táto bola aj pre tím MyMachine nová. A zázračná. Sme naozaj hrdí na to, že môžeme byť súčasťou tejto fantastickej myšlienky a že vám môžeme predstaviť knihu –  What Is Your Dream Machine? How Children Change Education Worldwide (Čo je váš vysnívaný vynález? Ako deti menia vzdelávanie na celom svete).

Kniha je výsledkom troch rokov tvrdej práce 21 ľudí, ktorí ju spolu vytvorili. Prináša príbeh MyMachine z pohľadu zasvätených – koordinátorov z krajín, v ktorých sa dnes program realizuje, a príbehov niektorých našich absolventov, učiteľov, profesorov či obchodných partnerov.

Okrem toho obsahuje aj pohľad týchto renomovaných odborníkov – ako oni vnímajú MyMachine a ako podľa nich MyMachine prispieva k zmene:

• Amy Kamarainenová — Harvardská Univerzita
  • Angela Haydel Debargerová — Nadácia Williama & Flory Hewlettovcov
  • Christina Smiragliová — Harvardská Univerzita
  • Edward P. Clapp — Harvardská Univerzita
  • Hank Nourse — Newyorská akadémia vied
  • Peter Gamwell — spisovateľ a odborník na tvorivosť

S veľkou hrdosťou k tomuto zoznamu pridávame Sira Kena Robinsona, ktorý napísal predslov ku knihe, v ktorom píše: “potrebujeme inšpiratívne, praktické príklady životaschopnosti tvorivosti, dynamiky spolupráce a sily možnosti. To je presne to, čo nájdete v tejto inšpirujúcej knihe o práci MyMachine.“

Sme nesmierne vďační všetkým týmto ľuďom, ktorí prispeli do našej knihy a urobili tak všetci do jedného bez nároku na odmenu.

KNIHA JE TERAZ DOSTUPNÁ CELOSVETOVO

Knihu si môžete objednať (ISBN 978-0-36-835927-9) cez svoje lokálne kníhkupectvo alebo online cez množstvo knižných e-shopov, vrátane týchto:

·      Amazon.com

·      Blackwell’s.co.uk

·      Abe Books.com

·      Bücher.de

·      Alibris.com

·      Angus Robertson.com.au

·      Powell’s City of Books

·      BookDepository.com

·      BetterWorldBooks.com

A tiež ako e-knihu: Amazon Kindle Fire®, Apple iPad®, Android, Mac a PC.

VYPOČUJTE/PREČÍTAJTE SI PREDSLOV ZDARMA

Predslov od Sira Kena Robinsona si môžete prečítať alebo vypočuť ako audionahrávku na tejto stránke, kde nájdete aj všetky podrobnosti o knihe (v angličtine): mymachine-global.org/what-is-your-dream-machine-the-book.

Dúfame, že sa vám kniha bude páčiť! Svoj názor na ňu nám môžete napísať cez GoodReads, alebo ako komentár na náš FB MyMachine – Slovakia, či MyMachine. Určite sa potešíme.