Bež so srdcom

Karpatská nadácia v spolupráci s Maratónskym klubom Košice a ĽudiaĽuďom.sk Vám aj tento rok prinášajú jedinečnú možnosť prispieť na projekty na východnom Slovensku, ktoré poskytujú podporu tým, ktorí to najviac potrebujú.

Ako účastník 95. maratónu mieru v Košiciach môžeš podporiť rodiny s onkologicky chorými deťmi, pomôcť zlepšiť životné podmienky zraniteľných rodín alebo posilniť mladých ľudí so zrakovým postihnutím.

AKO SA MÔŽETE ZAPOJIŤ

Ako bežec môžeš darovať zvolenú sumu počas registrácie na 95. ročník Medzinárodného maratónu mieru. Podporiť môžeš jednu, alebo aj všetky 3 organizácie priamo v On-line registrácii.

AKO VÁM POĎAKUJEME

Ako darca obdržíš tieto výhody*:

• Všetci darcovia → logo Bež so srdcom vedľa mena vo výsledkovej listine
  • Všetci darcovia s príspevkom minimálne 5 € → symbolické štartové číslo Bež so srdcom
  • Prvých 30 darcov s príspevkom minimálne 30 € → tričko Bež so srdcom
  • Prvých 10 darcov s príspevkom minimálne 100 € → pozvánka na Marathon After Party

*Tieto výhody obdržíš počas maratónskeho týždňa. Viac informácii ti pošleme bližšie k dátumu podujatia.

NEBEŽÍM, ALE RÁD DARUJEM

Nebudete bežať maratón, ale chceli by ste prispieť? Aj vy môžete prispieť cez zverejnené výzvy týchto projektov na ludialudom.sk platforme. Podporte:

• Svetielko pomoci: https://goo.gl/FG27Pp  a pomôžte deťom s onkologickým ochorením a ich rodinám zabezpečiť ubytovanie, stravu a prepravu.
  • OZ Podaj ďalej: https://goo.gl/DSqK6w a pomôžte rodine Sebastiána a Viktórie s úpravou bytu, kúpou obedov do školy a zaplatením základných potrieb ako sú potraviny, drogéria, školské potreby a lieky.
  • Úniu nevidiacich a slabozrakých Slovenska, Košice: https://goo.gl/67KXer a pomožte 13-ročnému Attilovi, ktorému onkologické ochorenie zapríčinilo ťažké narušenie zrakových funkcií oboch očí, aby si zariadil pracovný kútik a mohol sa samostatne učiť.

TENTO ROK PODPORUJEME

Svetielko Pomoci, n.o.

Rodičovská organizácia, ktorá vznikla na základe osobnej skúsenosti zakladateľky s onkologickou chorobou a následnou stratou jej jedinej dcéry. Pravidelne a celoročne pomáha rodinám, ktoré sa ocitnú s dieťaťom na detskej onkológii v Košiciach. Poskytuje individuálnu prepravu detských onkologických pacientov 24 hodín denne 7 dní v týždni, ubytovanie v náhradnom domove pre rodičov a deti, materiálnu, finančnú a morálnu pomoc, podporu psychológa a sociálneho pracovníka. V roku 2012 organizácia zriadila prvý detský mobilný hospic na východnom Slovensku, ktorý poskytuje domácu starostlivosť nevyliečiteľne chorým deťom v terminálnom štádiu života. Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na pomoc niekoľkým deťom s onkologickým ochorením a ich rodinám podľa aktuálnej potreby.

OZ Podaj ďalej

Prepája tých, ktorí chcú dobrovoľne a nezištne pomáhať, s tými, ktorí pomoc potrebujú a vítajú. Oslovením širokej verejnosti vyhľadáva, overuje a dlhodobo udržiava kontakt hlavne s jednotlivcami a rodinami v núdzi a pripravuje adresný plán pomoci. Pomoc súčasne zameriava na osvetu zameranú na znižovanie plytvania a darovania-posúvania nepotrebných, ale stále použiteľných vecí ďalej. Vyzbierané finančné prostriedky pomôžu konkrétnej rodine v núdzi s úpravou bytu a so zaplatením základných potrieb ako sú potraviny, drogéria, školské potreby a lieky.

Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (Košice)

Občianske združenie, ktoré združuje a podporuje nevidiace a slabozraké osoby, ich priaznivcov, priateľov a rodičov. Snaží sa hlavne o aktivizáciu mladých ľudí so zrakovým postihnutím a vytváranie podmienok na rozvoj ich vlastných zručností, znalostí a záujmov pre plnohodnotný a integrovaný život a prácu v spoločnosti. Poskytuje aj sociálne poradenstvo a sociálne služby, ako aj sociálnu prevenciu a rehabilitáciu. Vyzbierané finančné prostriedky pomôžu 13-ročnému Attilovi, ktorému onkologické ochorenie zapríčinilo ťažké narušenie zrakových funkcií oboch očí, aby si zariadil pracovný kútik a mohol sa samostatne učiť.

AKO BUDE VÁŠ DAR
POUŽITÝ

Akokoľvek darujete, 100% výška daru bude použitá na dobročinný a verejnoprospešný účel. Vybraná organizácia získa 90% z darovanej sumy. Karpatská nadácia použije 10% z tejto sumy na zabezpečenie adresného a transparentného využitia daru a tiež na získanie čo najväčšieho množstva darcov.

V minulom ročníku ste podporili:

V programe Bež so srdcom 2017 sme vďaka mnohým z Vás vyzbierali celkovo 5 289 Eur a podporili Spoločnosť detskej onkológie Košice sumou 3269 Eur, organizáciu Oáza – nádej pre nový život sumou 1335 Eur a Atletiku Košice sumou 685 Eur.

Deti z detskej onkológie Košice sa mohli tešiť z Vianočných darčekov a z vyzbieranej sumy sa plánuje pre pacientov ešte pobyt vo Vysokých Tatrách.

Pre viac informácií o projektoch, ktoré boli podporené minulý rok, nás sledujte na našej Facebookovej stránke.

ludialudom

Partnerom programu je aj www.ludialudom.sk.
ĽudiaĽuďom.sk je prvý, absolútne otvorený a univerzálny darcovský portál, ktorý sprostredkúva finančné dary chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam, pričom celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Atachments / Prílohy

Karpatská nadácia