Dvere do Polonín otvorené

Netradičná oáza pohody a nevšedných zákutí vytvorená za štyri mesiace.

Dobrovoľnícka skupina nadšencov zo združenia Čemerica Stakčín v okrese Snina sa rozhodla premeniť nevyužitý, neestetický priestor v obci Ulič na zaujímavý a netradičný areál. Stovky dobrovoľníckej práce obyvateľov obce, členov hasičského zboru, klubu dôchodcov i žiakov školy. Areál v súčasnosti ponúka návštevníkom možnosť oddýchnuť si na nových drevených lavičkách, pokochať sa na rezbárske diela zhotovené miestnym majstrom ako napríklad – Ded Beskyd, vodná víla, vodník, či bocian. Z vŕbového prútia vytvorili tunel, kupolu aj oplotenie. Najmä deti sa tešia prechádzke po rôznych chodníkoch: kamennom chodníku so skalkami, „skákajúcich“ pníkoch, kľukatom pníkovom chodníku. Na mieste vybudovali dva rybníky a osadili 12 informačných tabúľ. Areál je vstupnou bránou do Národného parku Poloniny a jeho premena bola podporená z grantového programu Spoločne pre región.

Máme radi Ukrajinu – prispej na pomoc utečencom z Ukrajiny

Tvoj dar pomôže riešiť akútne potreby Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Pomôžeš zabezpečiť základné životné potreby, právnu, sociálnu a psychologickú pomoc. Umožníš, aby si našli prácu, deťom vzdelávať sa a mohli žiť čo najplnohodnotnejší život.

Prispej na našu výzvu Máme radi Ukrajinu a podpor prácu organizácií na východnom Slovensku, ktoré priamo pomáhajú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na naše územie.