Hľadáme aktívnych ľudí na Hornom Gemeri

Spustili sme druhý ročník programu Prebuďme spiace doliny zameraný na Horný Gemer. Hľadáme aktívnych ľudí z tohto regiónu, ktorí absolvujú intenzívne bezplatné vzdelávanie, stretnú sa s odborníkmi a dostanú možnosť získať peniaze na realizáciu svojho projektu. Po skončení programu budú pripravení na to, aby svojimi aktivitami inšpirovali a viedli ostatných obyvateľov a spoločne prebúdzali Horný Gemer.

Cieľom programu Prebuďme spiace doliny je hľadať ľudí – komunitných lídrov, ktorí dokážu inšpirovať a aktivizovať svoje okolie a spoločne začať pracovať na postupných zmenách v regióne. Týmto lídrom následne poskytujeme intenzívny vzdelávací tréning, kde sa učia praktické zručnosti v oblasti komunitného rozvoja, projektového manažmentu a komunikácie. Sieťujeme ich navzájom a s odborníkmi z rôznych oblastí. Taktiež finančne podporíme ich perspektívne projekty, pretože sme presvedčení, že zapálení lídri a silné komunity dokážu svoje obce skutočne prebudiť.

Vďaka intenzívnemu bezplatnému tréningu sa naučia,

• ako svoje nápady zrealizovať s čo najlepším výsledkom,
  • ako prebudiť a viesť svoju komunitu,
  • ako získať financie,
  • ako čo najefektívnejšie komunikovať o svojich aktivitách,
  • a spoznajú iných aktívnych ľudí z Gemera, expertov na regionálny rozvoj či odborníkov            z neziskového sektora a nadnárodných firiem.

Súčasťou programu sú 2 intenzívne víkendy plus online prednášky a workshopy, kde sa účastníci môžu podeliť o svoje nápady. Ten najzaujímavejší nápad získa grant vo výške 1 000 eur.

Ak nás chcete stretnúť osobne a porozprávať sa o programe Prebuďme spiace doliny, príďte v pondelok 23. mája 2022
od 16:30 do 18:00 do KC Kláštor na Betliarskej 74/2 v Rožňave. Tešíme sa na stretnutie s vami.