Nadačný fond Getrag pre región podporí iniciatívy v košickom a prešovskom kraji

Grantový program Getrag pre región podporí sedem projektov na východnom Slovensku, ktoré sú zamerané na bezpečnosť, mobilitu, environmentálne programy a vzdelávanie a rozvoj detí a mládeže. Tretí ročník programu, ktorý realizuje Karpatská nadácia, prerozdelil týmto projektom sumu 15 000 EUR.

Medzi podporené organizácie patrí aj košické občianske združenie Maják nádeje, ktoré zorganizuje kreatívne dielne pre ženy v núdzi, aby mohli získať nové pracovné zručnosti a návyky. Vďaka podporenému projektu, si aj ich deti budú môcť vyskúšať tvorivé aktivity a efektívne vyplniť voľný čas. Do kreatívnych dielní sa zapoja aj obyvatelia Košíc a okolia, ktorí majú záujem spoznať rodiny v núdzi, ich príbehy a potreby.

V obci Jaklovce sa vďaka projektu obce Separkovia z Jakloviec môžu deti z miestnej materskej školy tešiť na environmentálnu výchovu a vzdelávanie. Deti budú pravidelne navštevovať okolité lesy a spoznávať druhy stromov. Naučia sa ich sadiť a spracovávať drevo.

Spolupráca s firmou Getrag sa pre nás pomaly stáva tradíciou a my sme veľmi radi, že aj v tomto roku môžeme spolu podporiť iniciatívy, ktoré vylepšujú život na východnom Slovensku. Tretí ročník programu Getrag pre región opäť podporil viacero skutočne inovatívnych projektov v Košiciach, ako aj v menších obciach v regióne. Aktívni občania sú pre tento región a krajinu dôležití a my ich radi v ich snahách o zlepšenie vlastnej komunity podporíme.“ konštatuje Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Ďalší rok spolupráce s Karpatskou nadáciou ma opäť presvedčil, že sú medzi nami ľudia, ktorým záleží na osudoch iných a ktorým nie je ľahostajný svet okolo nás. Som rád, že ich môžeme podporiť a trocha pomôcť v projektoch, ktoré prinášajú osoh širšej komunite. Bolo pre mňa opäť neľahké identifikovať tie najlepšie projekty, pretože každý z nich bol jedinečný a zaujímavý,” uviedol Peter Štefanko, Senior manažér ľudských zdrojov spoločnosti GETRAG FORD Transmissions Slovakia s.r.o.

Grantový program Getrag pre región je financovaný z Nadačného fondu Getrag, ktorý spravuje Karpatská nadácia. Program podporuje projekty neziskových organizácií a obcí, ktoré ponúkajú inovatívne dlhodobo udržateľné riešenia miestnych potrieb a dokážu inšpirovať. Nadačný fond Getrag doposiaľ podporil 36 projektov v celkovou sumou 101 600 EUR.

Zoznam podporených projektov Getrag pre región v roku 2018:

• Atletický legionársky klub – Beh pre zdravie – 2 000 EUR
  • Atletika Košice o.z. – JBL JUMP FEST KOŠICE 2018 – 1 300 EUR