Spoločne pre región: 10 rokov takmer 100 podporených projektov

Už desať rokov trvá zmysluplná spolupráca Karpatskej nadácie a najväčšieho zamestnávateľa v regióne východného Slovenska: U. S. Steel Košice, s.r.o..

Desiaty ročník grantového programu Karpatskej nadácie a hutníckej spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. Spoločne pre región dnes spoznal nových členov svojej veľkej rodiny. Zástupcom šiestich organizácií z Košického a Prešovského kraja dnes odovzdali symbolické šeky prezident spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. Scott Buckiso a riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

V tomto ročníku dali príležitosť obciam Jarabina a Hažlín zmeniť a spríjemniť svoje okolie a dať mu nový komunitný účel. Detská železnica Košice vytvorí v novopostavenej staničnej budove zázemie pre malých železničiarov a ich záujmy. Voľnočasové centrum Domka Košice odovzdá dlhoročné skúsenosti s dobrovoľníctvom ďalším mladým nasledovníkom. OZ Barlička z Prešova posunie svoj veľký projekt 3-generačnej záhrady do ďalšej fázy. Kynologický klub Ľubovňan v Starej Ľubovni odstráni devastačné následky povodní, zrekonštruuje verejne dostupný areál a zabezpečí organizovanie podujatí pre všetkých, ktorí majú radi psov.

V tomto ročníku grantový program Spoločne pre región podporil 6 projektov v celkovej sume: 13 904,98 Eur.

Zoznam podporených projektov

Program Spoločne pre región je financovaný z daru spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. Neziskové organizácie a miestne samosprávy sa môžu uchádzať o finančnú podporu na inovatívne projekty z oblasti bezpečnosti vo všetkých sférach života, využívania voľného času detí a mládeže, ochrany prírody a životného prostredia. Administrátorom grantového programu U. S. Steel Košice, s.r.o. je Karpatská nadácia. Od svojho otvorenia program podporil 95 projektov celkovou sumou viac ako 241 904 eur.

uss

Máme radi Ukrajinu – prispej na pomoc utečencom z Ukrajiny

Tvoj dar pomôže riešiť akútne potreby Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Pomôžeš zabezpečiť základné životné potreby, právnu, sociálnu a psychologickú pomoc. Umožníš, aby si našli prácu, deťom vzdelávať sa a mohli žiť čo najplnohodnotnejší život.

Prispej na našu výzvu Máme radi Ukrajinu a podpor prácu organizácií na východnom Slovensku, ktoré priamo pomáhajú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na naše územie.