Upre konferencia 2016

Karpatská nadácia v spolupráci s Nadáciou Ekopolis zoorganizovala v roku 2016 konferenciu s cieľom predstaviť verejnosti príbehy rómskych komunít, ktoré sa rozhodli robiť niečo pre seba a pre druhých. Sú prínosom pre svoje okolie a môžu byť inšpiráciou pre celú spoločnosť. Aktívne prispievajú k zlepšeniu postavenia rómskej menšiny na Slovensku a dávajú odpovede na otázky integrácie, vzdelávania či zamestnávania Rómov.

Konferencia sa uskutočnila 2. júna 2016, v čase od 9:00 – 13:00 v štúdiu WOONT na Strojárenskej ul. v Košiciach.

Program konferencie

Konferencia sa realizovala v rámci Programu rozvoja rómskych komunít.

Partnermi podujatie boli: sli.do a Woont.

Mediálnymi partnermi boli: Rádio Regina, SME, Korzár.

Fotografie z konferencie nájdete vo fotogalérii.

Reportáž z konferencie si môžete vypočuť tu:

Ďakujeme Márii Čigašovej a rádiu Lumen.

Máme radi Ukrajinu – prispej na pomoc utečencom z Ukrajiny

Tvoj dar pomôže riešiť akútne potreby Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Pomôžeš zabezpečiť základné životné potreby, právnu, sociálnu a psychologickú pomoc. Umožníš, aby si našli prácu, deťom vzdelávať sa a mohli žiť čo najplnohodnotnejší život.

Prispej na našu výzvu Máme radi Ukrajinu a podpor prácu organizácií na východnom Slovensku, ktoré priamo pomáhajú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na naše územie.