V Tabačke premietnu ocenený film Mother of Apostles. Výťažok zo vstupného dostane Karpatská nadácia na pomoc Ukrajine

Film Mother of Apostles je prosbou o koniec vojny nielen na Ukrajine, ale vojen po celom svete. Aj preto dojíma divákov naprieč zemeguľou a získava mnoho ocenení. Dobrá správa je, že film sa bude premietať vo štvrtok 19. mája 2022 v košickej Tabačke Kulturfabrik a po skončení sa uskutoční diskusia s tvorcami filmu – režisér Zaza Buadze a producent Dmytro Ovechkin. Celý výťažok zo vstupného poputuje Karpatskej nadácii na humanitárnu pomoc Ukrajine.

Režisér filmu Zaza Buadze tvrdí, že za úspechom stojí téma vojny, ktorá v ľuďoch vyvoláva rovnaké pocity kdekoľvek na svete. Keď hlavná hrdinka Sofia zistí, že humanitárne lietadlo, ktorého pilotoval jej syn, bolo zostrelené nad okupovanými územiami Ukrajiny, vydá sa na frontovú líniu. Ocitne sa tak v cudzom a nebezpečnom svete plnom nenávisti a utrpenia. Vidí život ľudí žijúcich na okupovaných územiach, tváre zdeformované vojnou, úrodou zdevastovanú poľnohospodársku pôdu, život, ktorý zastavila vojna. V tomto pekle nehľadá len syna, ale s láskavou a milosrdnou povahou mení každého, koho na nej stretne. A nielen to! Sofia mení samu seba a získava skutočne posvätnú moc. Stane sa z nej matka všetkých, ktorí potrebujú byť spasení, dokonca aj matka svojich nepriateľov.

Kúpte si lístok a pomôžte deťom na Ukrajine

Po vypuknutí vojny na Ukrajine sa spustila veľmi rýchla a veľká vlna pomoci utečencom, ale aj ľuďom ostávajúcim v krajine. Táto vlna však opadá a sklady s humanitárnom pomocou sú prázdne. Na okupovanom území pritom ostáva mnoho ľudí v núdzi, a tak sa Karpatská nadácia spojila s prešovskými občianskymi združeniami Podaj ďalej a Minoritas a každý štvrtok na Ukrajinu doručujú humanitárnu pomoc. Ako to prebieha, si môžete prečítať v reportáži.

Foto: Róbert Németi

Výťažok zo vstupného sa použije práve na túto humanitárnu pomoc, konkrétne na nákup potrebných vecí pre siroty, ktoré boli pre vojnu presídlené do iných častí Ukrajiny. O tieto deti sa starajú dobrovoľníci a náhradné rodiny a potrebujú najmä plienky, hygienické potreby, trvanlivé potraviny, teplé oblečenie, hračky…

Kúpou lístka na premietanie filmu nám pomôžete pomáhať. Ďakujeme!

Máme radi Ukrajinu – prispej na pomoc utečencom z Ukrajiny

Tvoj dar pomôže riešiť akútne potreby Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Pomôžeš zabezpečiť základné životné potreby, právnu, sociálnu a psychologickú pomoc. Umožníš, aby si našli prácu, deťom vzdelávať sa a mohli žiť čo najplnohodnotnejší život.

Prispej na našu výzvu Máme radi Ukrajinu a podpor prácu organizácií na východnom Slovensku, ktoré priamo pomáhajú ľuďom prichádzajúcim z Ukrajiny na naše územie.