Prebuďme Východ – Získaj podporu pre svoj nápad a prebuď Tvoju obec!

Karpatská nadácia otvára 1. výzvu programu Prebuďme Východ, ktorej cieľom je podporiť aktívnych jednotlivcov z východného Slovenska a ich snahu o prebudenie spiacich dolín – okrajových a vidieckych častí regiónu s nízkym stupňom občianskej aktivity.

Ciele programu PREBUĎME VÝCHOD:

• pomôcť spiacim dolinám (čo sú spiace doliny?; mapa);
  • podporiť aktívnych ľudí – jednotlivcov, ktorí chcú riešiť miestne problémy a poskytnúť im podporu a financie pre ich plán;
  • motivovať k aktívnemu zapojeniu komunity do riešenia problému;
  • dosiahnuť výsledky prinášajúce dlhodobý úžitok a viditeľnú zmenu.

Koho hľadáme?

Miestnych nadšencov, ktorí:

• majú nápad ako pomôcť svojej komunite, chuť meniť veci a energiu makať;
  • sú starší ako 18 rokov;
  • nie sú predstaviteľmi volenej politickej funkcie;
  • žijú (majú trvalý alebo prechodný pobyt) v spiacej doline;

Čo ponúkame?

1) z Tvojho nápadu Ti pomôžeme urobiť kvalitný projekt (1- dňový workshop)
2) dostaneš top mentorov z radov úspešných podnikateľov a aktivistov, ktorí Ti s Tvojím nápadom pomôžu
3) dostaneš osobný grant (až 2.500 eur) na realizáciu Tvojho projektu

IDEŠ DO TOHO?

Stačí vyplyniť jednoduchú prihlášku do 17. apríla 2020

Konzultácie

V prípade záujmu o konzultáciu sme Vám k dispozícii do 10. apríla 2020 v pracovné dni od 8:00 do 16:00 na tomas.torok@karpatskanadacia.sk alebo na 0907 027 833.

Čo sú spiace doliny?

Okrajové a vidiecke časti východoslovenského regiónu, ktoré sú pasívne a vykazujú veľmi nízky stupeň občianskej aktivity. Tieto oblasti poskytujú málo príležitostí pre vlastných obyvateľov na angažovanie sa vo veciach verejných, podnikateľské aktivity či aktívny oddych. Na tieto oblasti sa chce Karpatská nadácia v rámci tejto výzvy zamerať. Za spiacu dolinu pre potreby tejto výzvy a programu považujeme obec/komunitu na východe Slovenska, ktorá je vzdialená najmenej 15 km od najbližšieho okresného mesta, má maximálne 1500 obyvateľov a predstavuje tzv. biele miesto na mape podpory Karpatskej nadácie za ostatné tri roky (viď mapku). Zoznam obcí, ktoré nespĺňajú kritéria.