Úvod

Vytváraj s nami
prosperujúce východné Slovensko, kde ľudia chcú žiť

Naším snom je východné Slovensko, kde jednotlivci a organizácie plne prebrali zodpovednosť za seba a svoj región, zlepšujú svet okolo seba, rešpektujú sa navzájom, spolupracujú, pomáhajú si a spoločne tvoria lepšiu budúcnosť.

Získaj podporu

Získaj finančnú podporu pre svoje aktivity zamerané na rozvoj komunít, vzdelávanie a pomoc zraniteľným skupinám na východe Slovenska.

Naše riešenia

Zisti viac o našich vlastných iniciatívach, ktoré vylepšujú vzdelávanie, zmierňujú sociálne rozdiely a posilňujú občianskú spoločnosť.

Pomáhaj s nami

Pripoj sa k nám a podpor aktívnych ľudí a organizácie, ktoré robia z východného Slovenska lepšie miesto pre život.

Naše výsledky

milióna eur podpory
podporených projektov
zapojených ľudí

Krátky film o Rómoch a rómskych komunitách, ktoré sa snažia vylepšiť svoju situáciu a o projektoch, ktoré boli podporené Karpatskou nadáciou a Nadáciou Ekopolis v rámci Programu rozvoja rómskych komunít na východnom a strednom Slovensku.

Novinky

STAŇ SA SÚČASŤOU TÍMU KARPATSKEJ NADÁCIE A MEDZINÁRODNÉHO TÍMU KOORDINÁTOROV MYMACHINE GLOBAL. MyMachine je vzdelávací program rozvíjajúci tvorivé myslenie detí a mládeže. Cieľom MyMachine Slovakia je podporovať spoluprácu na všetkých troch úrovniach vzdelávacieho systému a budovať kľúčové kompetencie, akými sú práca v tíme, komunikácia, kritické myslenie, tvorivosť.
Správna komunikácia je pre dobré vzťahy dôležitá. O to viac je podstatné dobre komunikovať v čase konfliktu. Konflikty sú prítomné v každej spoločnosti, v komunitách trvalé poznačených generačnou chudobou to môže byť v čase konfliktov ešte ťažšie. Karpatská nadácia preto zorganizovala dvojdňový seminár na tému „Komunikácia v konflikte“ práve pre zástupcov organizácií a škôl, ktorí pracujú s ľuďmi z marginalizovaných rómskych komunít.
Prinášame výsledky grantového programu MÁME RADI VÝCHOD pre rok 2020. Tento program realizujeme už 10 rokov vďaka darom od účastníkov a partnerov Karpatskej vandrovky. Podporujeme ním projekty aktívnych neziskových organizácií z košického a prešovského kraja. Do tohtoročnej výzvy sa prihlásilo 46 žiadateľov. Nakoniec sa nám podarilo podporiť päť projektov.
Keď nás na jar prekvapila koronakríza, vyučovanie sa presunulo do online prostredia. Bolo zrejmé, že mnohé skupiny zo sociálne znevýhodňujúceho prostredia budú mať s takouto formou vzdelávania problém. Mnohé rodiny nemajú v domácnostiach osobné počítače, smartfóny, ani pripojenie na internet a tak boli nedobrovoľne zo vzdelávacieho procesu vylúčené. Bolo našou okamžitou reakciou pokúsiť sa týmto skupinám v čase celospoločenskej krízy pomôcť.
Prinášame výsledky grantového programu MAGNA PRE REGIÓN pre rok 2020. Tento program realizujeme dlhodobo vďaka spoločnosti Magna PT s.r.o. a podporujeme ním projekty aktívnych neziskových organizácie a miestnych samospráv z košického kraja. Do projektov sú zapojení aj zamestnanci tejto spoločnosti, ktorým zaleží na svojom okolí. Do tohtoročnej výzvy sa prihlásilo 20 žiadateľov. Vďaka finančnej podpore spoločnosti Magna vo výške 10 000 eur sa tento rok zrealizuje päť zmysluplných projektov zameraných na bezpečnosť jednotlivca šport a zdravý životný štýl.
Prinášame výsledky grantového programu TU ŽIJEME A POMÁHAME pre rok 2020. Tento program realizujeme dlhodobo vďaka spoločnosti Lear Corporation Seating Slovakia s.r.o. a podporujeme ním projekty aktívnych neziskových organizácie z Košického a Prešovského kraja. Do projektov sú zapojení aj zamestnanci tejto spoločnosti, ktorým zaleží na svojom okolí. Vďaka finančnej podpore Lear Corporation Seating Slovakia vo výške 9 400 eur sa aj tento rok zrealizuje päť zmysluplných projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v mestách a obciach na východnom Slovensku.

Naši partneri a podporovatelia

Prajete si odoberať novinky?

Vyplnením údajov dávam Karpatskej nadácii, Letná 27 Košice, IČO: 31995420 (ďalej len „Karpatská nadácia“) súhlas na spracúvanie osobných údajov za účelom prijímania noviniek a informácií od Karpatskej nadácie. Súhlas na spracúvanie osobných údajov udeľujem na obdobie 5 rokov. Spracúvanie osobných údajov sa riadi nariadením EPaR EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákonom SR č. 18/2018Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Som si vedomý svojich práv, ktoré v § 19 až § 30 zákona č. 18/2018 Z. z. upravujú povinnosti prevádzkovateľa pri uplatňovaní práv dotknutých osôb.