Humanitárna pomoc

Humanitárnu pomoc na Ukrajinu vozíme od vypuknutia vojny vo februári 2022. Spoločne s občianskym združením Podaj ďalej a skvelými dobrovoľníkmi sme cestovali nielen do západných častí krajiny, ale aj na ďaleký sever do chudobných obcí a malých miest, kde sa humanitárna pomoc takmer vôbec nedostáva. Od začiatku vojny až po koniec roka 2023 sme tak pomohli viac ako 10 000 ľuďom na Ukrajine. Doručili sme im cca 175 ton materiálnej pomoci v hodnote približne 663 910 eur. V humanitárnej pomoci pokračujeme aj v roku 2024, hoci už nepravidelne.

Pozrite si krátky film Dobro nepozná hranice o našej humanitárnej pomoci, ktorý ukazuje, akú úlohu zohrávajú vo vojne priateľstvá, humor, nádej a dobrovoľníci. Dobrovoľníci, ktorí neraz cestujú aj do nebezpečných zón a riskujú vlastné životy 🠟

Článok a fotografie z humanitárnej pomoci v marci 2022 si môžete pozrieť 🠟

O tom, ako sa zmenila potreba humanitárnej pomoci pre ľudí na Ukrajine koncom roka 2022 sme písali 🠟

V polovici februára 2024 sme podnikli ďalšiu humanitárnu cestu až na samotný sever Ukrajiny. Jedna z piatich dodávok tam niesla špeciálnu zásielku – úplne novú priemyselnú práčku pre nemocnicu v Ripkách, na ktorú sa v kampani našej výkonnej riaditeľky Laury Dittel vyzbieralo veľa dobrých darcov.

Video o tejto ceste si môžete pozrieť 🠟

Rozhovor s Laurou Dittel s názvom Svedectvo zo Severu Ukrajiny, ktorý vyšiel na aktuality.sk čítajte 🠟

Podľa našich výročných správ sme v roku 2022 investovali do humanitárnej pomoci 65 000 eur (formou grantu pre Podaj ďalej, o. z.) a v roku 2023 160 000 eur. Podaj ďalej však získavalo aj ďalšie finančné prostriedky a tie sú započítané vo výsledných číslach na začiatku článku.

Ďakujeme partnerom a darcom, vďaka ktorým môžeme realizovať humanitárnu pomoc na Ukrajinu: