Konala sa piata Karpatská vandrovka!

Karpatská nadácia zorganizovala piaty ročník darcovského pochodu pre lepšie východné Slovensko.

Karpatská vandrovka, 50-kilometrový vytrvalostný darcovský pochod, je športová výzva, dobrodružstvo s kamarátmi aj dobrý pocit z podpory dobrých vecí na východnom Slovensku. Vandrovka vedie po lesných cestách po hrebeni Volovských vrchov z Kúpeľov Štós na Horný Bankov.

Piaty ročník vandrovky sa konal v sobotu 20. septembra 2014 so začiatkom o 5.00 hod. Tento rok na trasu nastúpilo rekordných 62 účastníkov.

Karpatská vandrovka je darcovský pochod: každý účastník Karpatskej vandrovky daruje alebo získa do Fondu Karpatskej vandrovky sumu 100 EUR. Všetky darované peniaze vo Fonde sú použité na podporu užitočných projektov na východnom Slovensku.
Z tohto ročníka pribudne do Fondu Karpatskej vandrovky 6 200 EUR. Grantový program Fondu Karpatskej vandrovky bude otvorený koncom roka 2014. O tom, ktoré projekty podporu získajú, rozhodnú samotní darcovia. V predchádzajúcich štyroch ročníkoch Karpatskej vandrovky Fond prerozdelil na podporu projektov 10 160 EUR.

Všetko o vandrovke nájdete na www.karpatskavandrovka.sk. Karpatská vandrovka 2015 sa bude konať 19. septembra 2015. Tešíme sa na vás! 🙂