Spoločne pre región

Spoločne pre región je grantový program spoločnosti U. S. Steel Košice, s. r. o. administrovaný Karpatskou nadáciou.

uss

Program je otvorený pre projekty pripravené miestnymi skupinami v širokých miestnych partnerstvách z komunít východného Slovenska. Účasť zamestnancov spoločnosti USSK alebo jej dcérskych spoločností v projektoch je povinná, nakoľko sa predpokladá, že môže priniesť ich väčšie zapojenie do svojpomocných aktivít a podporiť ich vzťah ku vlastným komunitám a regiónu.

Ciele programu

• Podporiť komunity, obce, sídliská a mestské časti pri svojpomocnom riešení miestnych problémov s využitím vlastných ľudských, materiálnych, finančných zdrojov.
  • Motivovať k dlhodobej spolupráci a partnerstvám medzi rôznymi organizáciami na komunitnej úrovni.
  • Stimulovať inovatívne riešenia problémov, ktoré poslúžia iným ako dobré príklady.
  • Podpora miestnych komunitných iniciatív, ktorých sa aktívne zúčastňujú zamestnanci USSK a jej dcérskych spoločností.

Oprávnenými žiadateľmi

sú registrované mimovládne neziskové organizácie a miestne samosprávy so sídlom na východnom Slovensku, t. j. na území Košického a Prešovského samosprávneho kraja, do činnosti ktorých sa aktívne zapájajú zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice, s. r. o. alebo jej dcérskych spoločností.

Program podporuje tieto oblasti:

• Bezpečnosť
  • Deti a mládež
  • Environmentálne programy a vzdelávanie

Aktuálne je otvorený 10. ročník grantového programu. Všetky informácie a dokumenty ku otvorenej výzve nájdete tu.

V deviatom ročníku bolo podporených 7 komunitných projektov v celkovej sume 13 500 EUR . Podporu získali tri neziskové organizácie a štyri obce z východného Slovenska.

Zoznam podporených projektov Spoločne pre región 2016

Viac informácií Vám radi poskytneme na tomas.torok@karpatskanadacia.sk.

Program Spoločne pre región podporil doteraz projekty celkovou sumou  228 273,36 EUR.

Karpatská nadácia
Letná 27